Dzisiaj chciałbym podzielić się z Wami jednym z moich ulubionych przepisów – makaronem ze szpinakiem z piekarnika. To danie jest nie tylko proste do przygotowania, ale też niesamowicie smaczne i zdrowe. Idealne na szybki obiad czy kolację, gdy nie mamy zbyt wiele czasu, a chcemy zjeść coś pysznego.
Głównymi składnikami są szpinak, makaron, wegańska feta, pomidorki koktajlowe i gałka muszkatołowa. Połączenie tych smaków tworzy niesamowitą harmonię, która zachwyci Wasze kubki smakowe.
Dlaczego warto spróbować?
To danie jest doskonałym przykładem na to, że zdrowe jedzenie nie musi być nudne. Szpinak dostarcza mnóstwo witamin i minerałów, makaron daje energię, a wegańska feta dodaje wyjątkowego smaku. Poza tym, przygotowanie całego dania zajmuje tylko k…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …