
Makiełki wegetariańskie – tradycyjna świąteczna potrawa w odświeżonej wersji. Klasyczny smak maku łączy się z wanilią, skórką pomarańczową i chrupiącymi orzechami włoskimi. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a porcja dostarcza 11,8g białka. Bogactwo migdałów i żurawiny wspiera pracę mózgu i dodaje energii. Idealne na wigilijny deser lub słodką kolację. Podawaj z dodatkiem suszonych wiśni i odrobiną soku pomarańczowego dla wyrazistego smaku.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 5 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tradycyjny sernik waniliowy na kakaowym spodzie, z polewą czekoladową.
Są takie okazje w ciągu roku, gdy klasyczny, tradycyjny sernik waniliowy jest stałym punktem programu w naszym domu. Święta i …
110 min
8
273
E
Easyvege.pl
Tort winno-jabłkowy rodziny Załęckich
Nawet jeśli uwielbiamy eksperymentować w kuchni, to bądźmy szczerzy: czasem każdy chce po prostu zjeść pieczone kotlety wegańskie!
70 min
8
616
E
Easyvege.pl
Poświąteczny pudding z makowca - przepis zero waste.
Ten wegetariański przepis na pudding z makowca zero waste jest pomysłem na pyszne wykorzystanie resztek poświątecznych ciast.
80 min
6
557
E
Easyvege.pl
Prosty, pomarańczowy makowiec na Święta – wersja wegetariańska.
Tradycyjne ciasto bożonarodzeniowe, ale z niewielkim twistem, czyli makowiec na Święta z nutami pomarańczy i wanilii.
35 min
1
2229
E
Easyvege.pl