Makowiec tradycyjny

80 min
2 porcje
1361 kcal
Makowiec tradycyjny
Tradycyjny makowiec w wersji wegańskiej – pyszne ciasto drożdżowe z bogatą masą makową, idealne na świąteczne chwile. Przygotowane z mąki pszennej razowej, mleka roślinnego i masła kokosowego, zachowuje aromat babcinych wypieków. Pieczenie zajmuje 80 minut, a każda porcja dostarcza solidną dawkę 31g białka. Masa makowa bogata w wapń wspiera zdrowie kości. Doskonały na wigilijny stół lub rodzinne spotkania. Podawaj z herbatą lub kawą, posypany cukrem pudrem dla dekoracji.
40 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
80 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 2 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
🌱 Wegańska

Ratunkowe czekoladowe ciasto

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com