
Tradycyjny makowiec w wersji wegańskiej – pyszne ciasto drożdżowe z bogatą masą makową, idealne na świąteczne chwile. Przygotowane z mąki pszennej razowej, mleka roślinnego i masła kokosowego, zachowuje aromat babcinych wypieków. Pieczenie zajmuje 80 minut, a każda porcja dostarcza solidną dawkę 31g białka. Masa makowa bogata w wapń wspiera zdrowie kości. Doskonały na wigilijny stół lub rodzinne spotkania. Podawaj z herbatą lub kawą, posypany cukrem pudrem dla dekoracji.
40 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com