
Na pewno każdy z Was w swoich młodzieńczych latach wrócił chociaż raz do domu z soczystą malinką.
Różne były sposoby na jej tuszowanie, puder, golf, apaszka. Ja dziś malinki opatuliłam w waniliowym cieście oblanym kakaowym lukrem i oprószonym wiórkami kokosowymi. I tak powstały lamingtony, biszkoptowe australijskie kokosowe kostki w nowej wersji – malingtony.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto cukiniowe z mascarpone i owocami
Lato to nie tylko czas wielobarwnych owoców, ale także sezon na kabaczki. Cukinię można dostać w markecie przez cały rok, …
Bananowa galette ze śliwkami i aronią
Jeśli coś się robi w nieskończoność, to nawet jak się to uwielbia można się tym trochę znudzić. Zawsze lubiłam robić …
Panna cotta z pieczonymi figami, gorzką czekoladą i pistacjami
Życie jest jak bieg przez płotki, codziennie pokonujemy przeszkody i podejmujemy decyzje od których zależą nasze dalsze losy. Wygrywa ten …
Placuszki ziemniaczano-twarogowe
Tak, tak, dobrze przeczytaliście- śniadanie do łóżka! Notka z tego cyklu, jak policzyłam, nie pojawiła się na blogu od kwietnia …