
„Hejka tu Mandaryna. Znacie ewrynajt? Znacie? To do góry! Hopla!” – kojarzycie żenujące wystąpienie Mandaryny w Sopocie sprzed kilkunastu lat? Dziś Mandaryna ma ponownie szansę pojawić się na salonach za sprawą mandarynkowej nalewki.
Jak co roku, udało mi się opracować recepturę na nalewkę, którą można zrobić w dwa dni. To idealny pomysł na prezent Last Minute, a także opcja na świąteczne domówki.
Tym razem bohaterką butelki jest mandarynka, którą podobnie jak Kortez połączyłam „Z imbirem”.
Mandaryna wyjątkowo szybko dochodzi, ale oczywiście im dłużej syrop owocowo-imbirowy będzie się kitwasił z namoczoną w wódce skórką, tym lepiej.
No to hopla!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
CYNAMONOWA GRANOLA Z ORZECHAMI PEKAN, PŁATKAMI KOKOSOWYMI I SYROPEM KLONOWYM
Półki sklepowe uginają się od różnorodnych mieszanek musli, czy granoli ale zapewniam, że nie znajdziecie żadnej która dorówna chociaż w …
BOCZNIAKI A'LA ŚLEDZIE W OLEJU Z CHILLI, CEBULĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
Obłędne marynowane boczniaki w oleju z chilli, z cebulką, suszonymi pomidorami i musztarda francuską, która cudnie chrupie. Takie boczniaki ...
Karmelizowane orzechy z suszonymi śliwkami i brandy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Łososiowa marchewka na trzy sposoby
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.