Jesienią nie ma lepszego zapachu niż aromat gorącego ciasta marchewkowego. Wiadomo o co chodzi: o słodki cynamon, pikantny imbir i korzenne nuty gałki muszkatołowej. A gdyby tak samo mogło pachnieć poranne śniadanie?
Nie każdy ma czas na pieczenie wieczorami marchewkowych ciast, nie wspominając już o tym, żeby zdążyć ukręcić ciasto przed wyjściem do pracy – zresztą, kawałek ciasta na śniadanie to kiepski pomysł. Dlatego zamiast piec kolejne marchewkowe ciasto, spróbujcie na śniadanie ugotować szybką, marchewkową owsiankę, która pachnie tak samo dobrze i daje siły na kolejny długi, jesienny dzień. Rozgrzewające przyprawy podkręcają słodycz, a purée z marchwi sprawia, że ma wspaniały, maślany smak i kremową konsystencję. A w dodatku jest gotowa w czasie, kiedy wy parzycie kawę i my…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
green smoothie bowl, czyli bardzo zielony koktajl jedzony z miski !
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Świętego Patryka! Nie wiem, czy składa się takie życzenia, wiem natomiast, że każda okazja do …
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Francuskie tosty z dynią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.