
Cieniutkie, rumiane, maślane i z chrupiącym brzegiem. Tak wyobrażam sobie idealne naleśniki. Być może będziecie w szoku, ale tym razem, zamiast mleka do ciasta dodałam marchewkowego soku.
Jak już mamy usmażone naleśniki to warto je docenić na wiele sposobów. Zaczynam po kaszubsku – dobri dzeń! Czyli od deseru, inspirując się ciastem marchewkowym. Naleśniki z kremowym serkiem, z sokiem pomarańczowym, masłem orzechowym, karmelizowanym bananem i pistacjami.
A w porze obiadowej puszczam oko w stronę Maroko. I proponuję naleśniki podać z marokańską sałatką marchewkową, z mango, sosem tahini, halloumi, kolendrą, pistacjami i granatem. Gwarantuję eksplozję smaku!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Placuszki ziemniaczano-twarogowe
Tak, tak, dobrze przeczytaliście- śniadanie do łóżka! Notka z tego cyklu, jak policzyłam, nie pojawiła się na blogu od kwietnia …
Bananowe placuszki z kawowym karmelem do kawy Starbucks Colombia Nariño
Łączenie się w pary to prawdziwa sztuka, szczególnie jeśli cenimy sobie balans smaków. Wie o tym Edytka z Randki w …