Cieniutkie, rumiane, maślane i z chrupiącym brzegiem. Tak wyobrażam sobie idealne naleśniki. Być może będziecie w szoku, ale tym razem, zamiast mleka do ciasta dodałam marchewkowego soku.
Jak już mamy usmażone naleśniki to warto je docenić na wiele sposobów. Zaczynam po kaszubsku – dobri dzeń! Czyli od deseru, inspirując się ciastem marchewkowym. Naleśniki z kremowym serkiem, z sokiem pomarańczowym, masłem orzechowym, karmelizowanym bananem i pistacjami.
A w porze obiadowej puszczam oko w stronę Maroko. I proponuję naleśniki podać z marokańską sałatką marchewkową, z mango, sosem tahini, halloumi, kolendrą, pistacjami i granatem. Gwarantuję eksplozję smaku!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.
Omleciki z truskawkami
Omleciki z truskawkami, pyszne, leciutkie placuszki. Najlepsze z jogurtem i owocami. Bezglutenowe śniadanie.