Masło migdałowe

20 min
8 porcji
143 kcal
Masło migdałowe
Domowe masło migdałowe – wegańska, bezglutenowa i bezcukrowa pasta do smarowania, przygotowana zaledwie w 20 minut. Wystarczą tylko migdały, odrobina oleju i szczypta soli. Każda porcja (około 1 łyżki) to jedyne 143 kcal, bogate w zdrowe tłuszcze i witaminę E. Idealne dla serca i skóry dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Świetnie sprawdzi się na śniadanie lub jako zdrowa przekąska. Podawaj na pełnoziarnistym chlebie, owsiance lub dodaj do smoothie dla dodatkowej kremowości.
🌅 Śniadania 🥨 Przekąski 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe Szybkie ≤20min
5 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/3 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/3
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Drożdżówki z pokrzywowym pesto
🌱 Wegańska

Drożdżówki z pokrzywowym pesto

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

120 min
8
479
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
🌱 Wegańska

Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
361
J
Jadlonomia.com
Granola pomarańczowo – kokosowa
🌱 Wegańska

Granola pomarańczowo – kokosowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
8
300
J
Jadlonomia.com
Granola jabłkowa
🌱 Wegańska

Granola jabłkowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3013
J
Jadlonomia.com