Nie wiesz czym posmarować kanapkę? Masz ochotę zalepić sobie buzię czymś niebywale pysznym? Masło migdałowe jest dla Ciebie!
Uwielbiam masła ze wszystkich orzechów, ale masło migdałowe jest u mnie na pierwszym miejscu. Jest niesamowicie uniwersalne w użyciu, a i tak zazwyczaj kończy u mnie na kanapce w towarzystwie dżemu… Chyba trzeba będzie szarpnąć się na coś bardziej kreatywnego – to masło na to zasługuje.
Masło robiłem również z migdałów prażonych na patelni (trzeba pilnować, żeby nie przypalić) i było ok. Niestety z nieprażonych moim zdaniem było gorsze. Prażenie dodaje specyficznego i wspaniałego smaku. Do przygotowania masła można również użyć obranych migdałów. Kolor gotowego smarowidła będzie wtedy inny, ale smak nadal wybitny. Dodatkowo do masła m…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Bananowy twarożek z tofu
Bananowy smak bardzo dobrze komponuje się z tofu. Twarożek jest wegański oraz bezglutenowy. Szczególnie polecam dla alergików :)
BUŁECZKI BAO Z TOFU I PIKLAMI
Puszyste, niezwykle aromatyczne bułeczki bao z moim ulubionym tofu w pysznej marynacie, do tego domowe pikle oraz chrupiący ogórek i …
PANCAKES ZE SZPARAGAMI, POREM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Pomysł na leniwe, niedzielne śniadanie? Pancakes! U mnie ostatnio koniecznie w wersji wytrawnej. Sezon na szparagi już rusza więc to …