
Domowe masło migdałowe – wegańska, bezglutenowa i bezcukrowa pasta do smarowania, przygotowana zaledwie w 20 minut. Wystarczą tylko migdały, odrobina oleju i szczypta soli. Każda porcja (około 1 łyżki) to jedyne 143 kcal, bogate w zdrowe tłuszcze i witaminę E. Idealne dla serca i skóry dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Świetnie sprawdzi się na śniadanie lub jako zdrowa przekąska. Podawaj na pełnoziarnistym chlebie, owsiance lub dodaj do smoothie dla dodatkowej kremowości.
5 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/3 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/3
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Drożdżówki z pokrzywowym pesto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
120 min
8
479
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
361
J
Jadlonomia.com
Granola pomarańczowo – kokosowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
8
300
J
Jadlonomia.com
Granola jabłkowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3013
J
Jadlonomia.com