Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami

5 min
1 porcja
386 kcal
Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami
Masło Orzechowe-Miso – wegański sos pełen umami, który podbije Twoje kubki smakowe w zaledwie 5 minut! Ta szybka i bezglutenowa mieszanka łączy kremowe masło orzechowe z intensywną pastą miso, tworząc wyjątkową kompozycję smaków. Bogate w 16g białka na porcję, dostarcza cennych probiotyków wspierających jelita. Idealny jako dip do warzyw, polewa do bowlów czy dodatek do kanapek. Spróbuj go z marchewką i ogórkiem – to hit wśród zdrowych przekąsek dla dzieci i dorosłych!
🥨 Przekąski 👶 Dla dzieci 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe Szybkie ≤20min
5 min
Przygotowanie
Gotowanie
5 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/4 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/4
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
🌱 Wegańska

Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!

...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...

10 min
1
691
V
Veganhigh.pl
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
🌱 Wegańska

Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!

...Wam wegański majonez z aquafaby - apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, nieskomplikowany, jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!

11 min
1
2182
V
Veganhigh.pl
Hummus ze szparagami
🌱 Wegańska

Hummus ze szparagami

Wiosenny przepis na pastę? Proszę bardzo!

15 min
1
1431
B
Blendman.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
🌱 Wegańska

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
20
132
J
Jadlonomia.com