Miso to jest taki składnik, który gdzieś tam wśród dań restauracyjnych się przewija, ale dopiero gdy kupimy sobie opakowanie lub dwa na własny użytek to zaczyna się jazda bez trzymanki: zupy, sosy, dodatki, kiszonki. Miso jest świetne samo w sobie. Pełne, słonawe, funky, gęste, mocne. No chyba, że mowa o jasnym, to wtedy wręcz słodkie. Wystarczy czasem łyżeczka by odmienić smak dania i nadać mu innego wymiaru. Gama zastosowań jest bardzo szeroka, a ja chciałbym Wam dziś przedstawić bardzo łatwy sposób na jego wykorzystanie. Przed Wami sos masło orzechowe-miso z nutką pikanterii.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kremowy hummus z dynią
Kremowy hummus z dynią, aromatyczny, na kanapki lu jako dip. Idealny jako przekąska na imprezy.
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
...Wam wegański majonez z aquafaby - apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, nieskomplikowany, jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!