Masło roślinne, czyli wegańska alternatywa dla masła

5 min
1 porcja
114 kcal
Masło roślinne, czyli wegańska alternatywa dla masła
Wegańskie masło roślinne – pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego masła, bezglutenowe i bez dodatku cukru. Przygotujesz je w zaledwie 5 minut z mleka sojowego, oleju kokosowego i odrobiny kurkumy. Niskokaloryczne (114 kcal na porcję), bogate w zdrowe tłuszcze roślinne, idealne dla osób dbających o serce. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowych tostach, domowej chałce czy świeżym chlebie. Doskonale komponuje się z dżemem lub awokado.
🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe Szybkie ≤20min
5 min
Przygotowanie
Gotowanie
5 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/6 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/6
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
🌱 Wegańska

Pasta bezjajeczna

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
567
J
Jadlonomia.com
Buraczane pancakes
🌱 Wegańska

Buraczane pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
12
90
J
Jadlonomia.com
Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie
🌱 Wegańska

Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
2
J
Jadlonomia.com