
Wegańskie masło roślinne – pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego masła, bezglutenowe i bez dodatku cukru. Przygotujesz je w zaledwie 5 minut z mleka sojowego, oleju kokosowego i odrobiny kurkumy. Niskokaloryczne (114 kcal na porcję), bogate w zdrowe tłuszcze roślinne, idealne dla osób dbających o serce. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowych tostach, domowej chałce czy świeżym chlebie. Doskonale komponuje się z dżemem lub awokado.
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
1
567
J
Jadlonomia.com
Buraczane pancakes
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
12
90
J
Jadlonomia.com
Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
2
J
Jadlonomia.com