
Tradycyjne mazurki w wersji wegańskiej – daktylowo-różany i kokosowo-waniliowy to wyjątkowe ciasta bez glutenu i rafinowanego cukru. Ich podstawą są syrop klonowy, olej kokosowy i mleko kokosowe, które nadają im delikatną słodycz. Przygotowanie zajmuje 110 minut, a każda porcja dostarcza 34g białka. Dzięki daktylom to bogate źródło naturalnej energii. Idealne na wielkanocny stół lub specjalne okazje. Podawaj udekorowane świeżymi płatkami róż i wiórkami kokosowymi dla efektownego wykończenia.
60 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
110 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/18 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/18
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bezglutenowy mazurek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Wypasiony mazurek dla początkujących
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
4276
J
Jadlonomia.com