
Miękkie pierniczki żytnio-gryczane – wegetariańskie i bezglutenowe ciasteczka na bazie mąki żytniej i gryczanej z dodatkiem miodu. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut, w tym tylko 10 minut pieczenia. Każdy pierniczek to zaledwie 71 kcal, a dzięki mąkom pełnoziarnistym dostarczają cennego błonnika wspierającego trawienie. Idealne na świąteczny podwieczorek lub jako słodka przekąska. Podawaj posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą dla dodatkowego aromatu.
20 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tradycyjny sernik waniliowy na kakaowym spodzie, z polewą czekoladową.
Są takie okazje w ciągu roku, gdy klasyczny, tradycyjny sernik waniliowy jest stałym punktem programu w naszym domu. Święta i …
110 min
8
273
E
Easyvege.pl
Tort winno-jabłkowy rodziny Załęckich
Nawet jeśli uwielbiamy eksperymentować w kuchni, to bądźmy szczerzy: czasem każdy chce po prostu zjeść pieczone kotlety wegańskie!
70 min
8
616
E
Easyvege.pl
Poświąteczny pudding z makowca - przepis zero waste.
Ten wegetariański przepis na pudding z makowca zero waste jest pomysłem na pyszne wykorzystanie resztek poświątecznych ciast.
80 min
6
557
E
Easyvege.pl
Prosty, pomarańczowy makowiec na Święta – wersja wegetariańska.
Tradycyjne ciasto bożonarodzeniowe, ale z niewielkim twistem, czyli makowiec na Święta z nutami pomarańczy i wanilii.
35 min
1
2229
E
Easyvege.pl