Mielone tofu: Wegańskie mięso mielone bez wyrzutów sumienia
Nie ma nic bardziej uniwersalnego w kuchni roślinnej niż dobrze przygotowane tofu. Ale tofu to nie tylko kostka pływająca w zalewie – przy odpowiednim podejściu może stać się prawdziwym kulinarnym arcydziełem. Mielone tofu to przykład, jak z prostego składnika wyczarować coś, co podbije serca zarówno wegan, jak i mięsożerców. Nie jest to imitacja mięsa w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale substytut, który w pełni oddaje funkcjonalność tradycyjnego farszu. Chrupiące, aromatyczne i pełne smaku – to tofu świetnie sprawdzi się jako baza do sajgonek, makaronów, naleśników, gołąbków, zup czy wrapów.
Wegańskie mięso mielone bez wyrzutów sumienia
Dlaczego akurat tofu? Bo to białkowa bomba, która wchłania smaki niczym gąbka. Wystarczy odpowiednio doprawić, upiec …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …