Jaglankę można odmieniać przez wszystkie przypadki. Klepać z niej kotlety, kręcić pasztety, miksować na koktajle lub klasycznie przerzucać do miseczki i zjadać na śniadanie. W tym ostatnim przypadku, zwłaszcza w sierpniu, dobrze jest podawać ją z mnóstwem świeżych owoców i odrobiną szybkiego, domowego mleka z migdałów.
Kiedy na bazarach pojawiają się polskie owoce lubię przygotowywać lżejsze wersje porannej jaglanki. Zamiast po prostu gotować ją w wodzie i mieszać z konfiturami, tak jak robię to w zimie, najpierw kaszę gotuję w wodzie, a potem łączę z domowym mlekiem roślinnym. Wcale nie jest to tak czasochłonne, jak mogłoby się wydawać, a tak przygotowana jaglanka zmienia się nie do poznania. Jest kremowa, delikatna, aksamitna i ma łagodny posmak migdałów. Nie wymaga wtedy nawet…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MORELAMI
Kojarzycie przepis na ULUBIONE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI ? Jeśli je przygotowywaliście to wiecie, że minimalna ilość składników plus soczyste ...
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...