Przepis na domową nutellę pojawił się na blogu cztery lata temu. Od tamtego czasu sporo się zmieniło – blog trzy razy wymienił logo, dorobił się nowej szaty graficznej, wzbogacił o wyszukiwarkę i inne bajery. Zmieniłam się też ja – przez lata zmądrzałam i bardziej niż klasyczną nutellę pokochałam tę pełną chrupiących, aromatycznych migdałów.
Chociaż nutella z tego przepisu ma w składzie trzy składniki to mogłaby stanąć w szranki ze wszystkimi sklepowymi odpowiednikami. Zrobienie jej zajmuje tyle samo czasu co wyjście na zakupy do najbliższego spożywczego, wytrzymuje w lodówce równie długo nie psując się, jest tańsza oraz o niebo smaczniejsza. Dzięki namoczonym daktylom ma onieśmielająco słodki smak, dodatek gorzkiego kakao nadaje intensywnej czekoladowości, a migdały… Ach, no wła…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …