Mini mazurki z czekoladą, karmelem i gruboziarnistą solą
Znudzeni klasycznymi mazurkami? Przygotowałam przepis, który zaskoczy was nie tylko mini formą, ale też zszokuje domowników przy wielkanocnym stole dodatkiem gruboziarnistej soli. Pamiętam, że pierwszy raz spotkałam się z tym dodatkiem do czekolady w Barcelonie. Byłam totalnie sceptyczna- sól do czekolady? Ale zakochałam się od pierwszego spróbowania. Zaryzykuję nawet teorię, że czekolada i sól są dla siebie stworzone. Nie wierzycie? Spróbujcie koniecznie. Może na chwilę odwróci to uwagę od pytań o wasz stan cywilny i planów powiększenia rodziny:)
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mazurek czekoladowy pomarańczowy karmelowy
Jeśli na świątecznym stolę znajdą się mazurki, jajka i sałatka warzywna, dużo więcej do szczęścia mi nie trzeba, choć nie …
Tarte tatin z figami i pistacjami
Przepis na ciasto tarte tatin, czyli pieczone do góry nogami. Karmelizowane owoce na cieście francuskim, pyszne i proste w przygotowaniu.
Różane Tiramisu z malinami i pistacjami #greeninspiracje
Pomyślicie, żadne z nas blogerki urodowe, czemu inspiracje kosmetykami pojawiają się na kulinarnym blogu? A my wam właśnie dzisiaj postaramy …
Panna cotta z pieczonymi figami, gorzką czekoladą i pistacjami
Życie jest jak bieg przez płotki, codziennie pokonujemy przeszkody i podejmujemy decyzje od których zależą nasze dalsze losy. Wygrywa ten …