Małe jest piękne.. Szczególnie jak są to mini tarty.
Owocowe. .
Na delikatnym maślano-migdałowym kruchym cieście z czereśniami i kardamonem. Posypane cukrem pudrem lub z odrobiną jogurtu naturalnego. Wyglądają i smakują cudownie. Spróbujesz?
Takie mini tarty są bardzo poręczne i idealnie nadają się na piknik, na plażę, imprezę. Można je jeść na zimno lub na ciepło np. z lodami waniliowymi.
Ciasto zapiekłam w formie do muffinów, a koła wycięłam okrągłą foremką z ząbkami. Dzięki temu ładniej wyglądają, ale nie jest to niezbędne, może to być też równie dobrze szklanka…
Można też ręcznie uformować „koszyczki” i zapiec na blasze, jak kto woli.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto marchewkowe
Przepyszne i wilgotne ciasto marchewkowe z delikatną nutą cynamonu, które otula jak ciepły koc w jesienny dzień.
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.