
Małe jest piękne.. Szczególnie jak są to mini tarty.
Owocowe. .
Na delikatnym maślano-migdałowym kruchym cieście z czereśniami i kardamonem. Posypane cukrem pudrem lub z odrobiną jogurtu naturalnego. Wyglądają i smakują cudownie. Spróbujesz?
Takie mini tarty są bardzo poręczne i idealnie nadają się na piknik, na plażę, imprezę. Można je jeść na zimno lub na ciepło np. z lodami waniliowymi.
Ciasto zapiekłam w formie do muffinów, a koła wycięłam okrągłą foremką z ząbkami. Dzięki temu ładniej wyglądają, ale nie jest to niezbędne, może to być też równie dobrze szklanka…
Można też ręcznie uformować „koszyczki” i zapiec na blasze, jak kto woli.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.
placek orzechowy z owocami
Jak ja tęsknie za plackiem z owocami mojego dziadka! Był wilgotny, z lekkim zakalcem, a na górze było mnóstwo owoców …
pumpkin pie z imbirem, kokosem i orzechami (bez cukru, bez mąki)
Niewiele warzyw skupia na sobie tyle uwagi, co dynia jesienią (do głowy przychodzą mi tylko szparagi na wiosnę). Ale nic …