Nie lubię określenia sałatka. Kojarzy mi się z sałatą lodową, szpinakiem z paczki, nudą i brakiem sytości. Jednak poniższa sałatka łamie wszystkie te stereotypy – jest chrupiąca, treściwa i pełna najlepszych składników zanurzonych w wystrzałowym sosie.
W tej sałatce upchnęłam wszystkie swoje ulubione składniki. Jest chrupiący, zielony bób; obok niego słodkie pomidorki i słone suszone pomidory; mnóstwo natki pietruszki; do tego trochę pikantnej czerwonej cebuli wraz z kremowym awokado i charakternym dressingiem z wędzoną papryką. Nie dajcie się zwieść nazwie sałatka – ta pełna aromatu mieszanka wystarczy na dwa sycące lunche, a w dodatku równie dobrze smakuje następnego dnia jedzona na zimno przy biurku w pracy. Co tu dużo więcej pisać, to po prostu sałatka mistrzów.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh
Pyszna, lekka sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh. Z duża ilością pietruszki i mięty. Idealna do …
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią. Kolorowa, pyszna, idealna na grilla.
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.