Macie ochotę na mleko, które polecają szczęśliwe krówki? Są one takie szczęśliwe wcale nie dlatego, że ktoś je posmyrał, a raczej dlatego, że mleko jest… jaglane! Bardzo zdrowe, smaczne, a na dodatek delikatnie waniliowo-karmelkowe dzięki dodatkowi wanilii i daktyli.
Zastanawiałem się co zrobić z tej królowej wśród kasz (bynajmniej w mojej kuchni). Ciasteczka, budynie, jaglanice… Wszystko fajne i smaczne, ale trochę banalne – ostatnio dużo tego w sieci. Czemu by nie zrobić mleka? Jak więc wyglądały moje starania? Sami zobaczcie.
Nieśmiało zbliżyłem się do kaszy jaglanej. Było to moje pierwsze podejście do (jak podejrzewałem) ciężkiego zadania jakim jest wydojenie jaglanej. Niby to jest TA kasza, a ani cycków, ani wymion nie widać… Pomyślałem, że widocznie trzeba ją…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Koktajl z kiwi
Koktajl z kiwi czyli kolejna odsłona koktajli owocowych, tym razem o smaku kiwi. Poziom słodkości zależy od dojrzałości kiwi, ja …
Pudding chia kokosowo – buraczany
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Jaglanka z kurkumą i pomarańczami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Koktajl z mango
Koktajl z mango to najczęstsza forma w jakiej je spożywam, jest przepyszny. Ten przepis to forma podstawowa, można oczywiście zastąpić …