
Mleko jaglane – naturalnie wegański i bezglutenowy napój na bazie kaszy jaglanej, daktyli i wanilii. Przygotujesz je w zaledwie 20 minut, a jedna porcja to tylko 41 kcal. To świetne źródło energii i błonnika, które wspomaga trawienie. Idealne na zdrowe śniadanie lub jako dodatek do porannej owsianki. Podawaj schłodzone, z odrobiną cynamonu dla podkreślenia waniliowo-karmelowego aromatu.
5 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pudding chia kokosowo – buraczany
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
195 min
4
340
J
Jadlonomia.com
Jaglanka z kurkumą i pomarańczami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
308
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com