
Mleko roślinne to świetna alternatywa dla mleka krowiego, choć teoretycznie powinno się je nazywać sokiem. Moje ulubione to zdecydowanie kokosowe, a inne jak migdałowe, ryżowe, czy sojowe nie bardzo mi smakują. Nie ukrywajmy, te roślinne nigdy nie dorównają smakiem prawdziwemu, krowiemu. Ale ponieważ bardzo często jem owsiankę nocną i piję sporo koktajli, chciałam wymyślić jakąś alternatywę, bo kokos trochę mi się przejadł, a wypijanie krowiego w tak dużych ilościach ostatnio mi nie leży. I naszła mnie myśl: a gdyby tak zrobić mleko roślinne z migdałów, nerkowców i ryżu?
I był to strzał w 10tkę- jest naprawdę smaczne! I do tego:
✅ jest kremowe dzięki nerkowcom
✅ ma delikatny smak migdałów
✅ jest proste w przygotowaniu
✅ i w przeciwieństwie do kokosowego nigdy nie utworzy się skorupka z tłuszczu:) zatem jest prostsze w użyciu.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
green smoothie bowl, czyli bardzo zielony koktajl jedzony z miski !
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Świętego Patryka! Nie wiem, czy składa się takie życzenia, wiem natomiast, że każda okazja do …
koktajl z burakiem i batatem
Przepyszny koktajl z burakiem i batatem z mleczkiem kokosowym i pomarańczą. Idealny na szybkie śniadanie.
PANCAKES ZE SZPARAGAMI, POREM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Pomysł na leniwe, niedzielne śniadanie? Pancakes! U mnie ostatnio koniecznie w wersji wytrawnej. Sezon na szparagi już rusza więc to …
WEGAŃSKIE BAJGLE NAJPROSTSZE I NAJPYSZNIEJSZE!
Idealne pieczywo na śniadanie? Bajgle! Pyszniutkie zarówno z wytrawnymi dodatkami, jak i na słodko. Bardzo prosty przepis, który wbrew pozor...