
Przepis na mleko sojowe powstał w czasach gdy nie było ono dostępne dyskontach, wyłącznie w sklepach ze zdrową żywnością i kosztowało majątek. Jego przygotowanie jest proste i ekonomiczne, co więcej jest bardzo podobne w smaku do kupnego. Okarę, czyli pozostałe po przygotowaniu mleka ziarna soi możemy wykorzystać do wypieków lub koltetów.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Paszteciki z soczewicą
Paszteciki z soczewicą to świetna przekąska lub dodatek do dania głównego. Z zewnątrz chrupiące ciasto francuskie, a w środku ostry, …
Pasta z soczewicy z kurkumą
Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. …
Pomidorowa pasta fasolowa
Pomidorowa pasta fasolowa świetnie nadaje się jako smarowidło do kanapek. Świetne jest to, że możemy ją wykonać z pozostałości fasoli …
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego …