Mleko sojowe – przepis

50 min
1 porcja
Mleko sojowe – przepis
✍️ Opis autora:

Przepis na mleko sojowe powstał w czasach gdy nie było ono dostępne dyskontach, wyłącznie w sklepach ze zdrową żywnością i kosztowało majątek. Jego przygotowanie jest proste i ekonomiczne, co więcej jest bardzo podobne w smaku do kupnego. Okarę, czyli pozostałe po przygotowaniu mleka ziarna soi możemy wykorzystać do wypieków lub koltetów.

🥨 Przekąski 🥤 Smoothie 📦 Meal prep 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe 💰 Budżetowe
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/2 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/2
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Paszteciki z soczewicą
🌱 Wegańska

Paszteciki z soczewicą

Paszteciki z soczewicą to świetna przekąska lub dodatek do dania głównego. Z zewnątrz chrupiące ciasto francuskie, a w środku ostry, …

50 min
5
519
W
Wegeprzepis.pl
Pasta z soczewicy z kurkumą
🌱 Wegańska

Pasta z soczewicy z kurkumą

Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. …

30 min
3
290
W
Wegeprzepis.pl
Pomidorowa pasta fasolowa
🌱 Wegańska

Pomidorowa pasta fasolowa

Pomidorowa pasta fasolowa świetnie nadaje się jako smarowidło do kanapek. Świetne jest to, że możemy ją wykonać z pozostałości fasoli …

15 min
3
151
W
Wegeprzepis.pl
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
🌱 Wegańska

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego …

10 min
4
144
W
Wegeprzepis.pl