Mocno czekoladowe brownie z truskawkami i sosem karmelowym

Sezon truskawkowy już w pełni i można się tymi cudnymi owocami objadać do woli. Jem je prawie codziennie dodając do sałatek, ciast czy po prostu same. Tym razem jednak postanowiłam wykorzystać klasyczne połączenie truskawka czekolada, bo chyba nic lepiej nie pasuje do słodkich truskawek niż mokre, rozpływające się w ustach, mocno czekoladowe brownie.
Żeby było jeszcze bardziej dosadnie i z przepychem brownie polałam sosem karmelowym. Po pierwsze dlatego, że akurat miałam, po drugie chciałam, żeby truskawki się przykleiły. A całość posypałam płatkami migdałów. Myślę jednak, że gdyby pominąć te 2 dodatki, ciasto zupełnie by na tym nie ucierpiało. Można też w zasadzie pominąć truskawki i zostanie samo brownie, które i tak da radę w pojedynkę, a żeby ładniej wyglądało można posypać cukrem pudrem.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.
placek orzechowy z owocami
Jak ja tęsknie za plackiem z owocami mojego dziadka! Był wilgotny, z lekkim zakalcem, a na górze było mnóstwo owoców …
pumpkin pie z imbirem, kokosem i orzechami (bez cukru, bez mąki)
Niewiele warzyw skupia na sobie tyle uwagi, co dynia jesienią (do głowy przychodzą mi tylko szparagi na wiosnę). Ale nic …