Morele i borówki pod kruszonką

45 min
4 porcje
371 kcal
Morele i borówki pod kruszonką
Morele i borówki pod kruszonką – wegański, bezglutenowy deser letni z sezonowymi owocami i chrupiącą posypką. Klasyczne połączenie moreli, borówek i aromatycznego tymianku wzbogacone o kruszonkę z mąki razowej i oleju kokosowego. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut, a pieczenie 25 minut. Porcja to 371 kcal, dostarczając solidną dawkę antyoksydantów z owoców. Świetna propozycja na letnie podwieczorki lub słodki finisz obiadu. Podawaj na ciepło z gałką wegańskich lodów waniliowych dla kontrastu temperatur.
🍰 Desery ☀️ Letnie 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
20 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
45 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/8 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/8
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Tarta z rabarbarem Zuzanny
🌱 Wegańska

Tarta z rabarbarem Zuzanny

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
8
562
J
Jadlonomia.com
Mus bardzo czekoladowy
🌱 Wegańska

Mus bardzo czekoladowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
🌱 Wegańska

Wegańskie lody chałwowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

10 min
2
J
Jadlonomia.com
Grillowane brzoskwinie z marcepanem
🌱 Wegańska

Grillowane brzoskwinie z marcepanem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
4
72
J
Jadlonomia.com