Bardzo lubię prowizoryczne stragany na ulicach. Agrest i porzeczki spod namiotu, pomidory ze zdezelowanej ciężarówki, kurki koło wejścia do metra.
Rzadko kiedy udaje mi się przejść koło tego dobrobytu obojętnie, najchętniej na każdym straganie kupiłabym chociaż jednego pomidora albo pół pęczka kopru – nic dziwnego, że najczęściej kończę w domu z siatką owoców i warzyw. Potem na śniadanie jem miski pełne pomidorów z solą, do pracy zabieram pudełka porzeczek lub malin i tak przez cały tydzień. A wieczorem, kiedy upał trochę odpuszcza, późnolipcowe borówki i morele mieszam z trzcinowym cukrem, w palcach rozcieram kruszonkę i wszystko zapiekam w piekarniku. Lato, lato, lato!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarta z rabarbarem Zuzanny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Grillowane brzoskwinie z marcepanem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.