
Morele i borówki pod kruszonką – wegański, bezglutenowy deser letni z sezonowymi owocami i chrupiącą posypką. Klasyczne połączenie moreli, borówek i aromatycznego tymianku wzbogacone o kruszonkę z mąki razowej i oleju kokosowego. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut, a pieczenie 25 minut. Porcja to 371 kcal, dostarczając solidną dawkę antyoksydantów z owoców. Świetna propozycja na letnie podwieczorki lub słodki finisz obiadu. Podawaj na ciepło z gałką wegańskich lodów waniliowych dla kontrastu temperatur.
20 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarta z rabarbarem Zuzanny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
8
562
J
Jadlonomia.com
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
2
J
Jadlonomia.com
Grillowane brzoskwinie z marcepanem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
72
J
Jadlonomia.com