Moskole, czyli placki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków po góralsku
30 min
8 porcji
91 kcal

Moskole – tradycyjne wegańskie placki ziemniaczane po góralsku, idealne na szybki posiłek. Przygotowane z ugotowanych ziemniaków i mąki pszennej, gotowe w zaledwie 30 minut. Niskokaloryczne (91 kcal/porcję), dostarczają energii dzięki węglowodanom złożonym. To świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków, które często zostają po obiedzie. Proste, sycące i budżetowe danie, idealne jako przekąska lub lekki obiad. Podawaj z kwaśną śmietaną roślinną lub sosem czosnkowym dla podkreślenia smaku.
15 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/3 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/3
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Jak zamarynować tofu? Kompletny poradnik!
Tofu – król wegańskiej kuchni, pogromca mitów o nudnym jedzeniu i… zagadka dla tych, którzy trzymają je w lodówce i …
20 min
4
400
P
Przepisydlazielonych.pl
Idealne pieczone ziemniaczki.
Jedni uwielbiają je jako dodatek do obiadu. Inni traktują jako zdrowszą alternatywę dla frytek. Dla mnie to jesienno-zimowy comfortfood.
45 min
2
467
E
Easyvege.pl
Złoty bób z patelni – mój najlepszy sposób na bób!
Dziś przychodzę do Was z przepisem, w którym część z Was się zakocha i mówię to z pełnym przekonaniem. Złoty …
20 min
4
405
V
Veganhigh.pl