
Ostatnimi czasy mam nową, ulubioną przekąskę, a są to muffiny jabłkowe z kokosem, orzechami i oczywiście płatkami owsianymi. Do tej pory najczęściej robiłam wypieki bananowe, ale czuję że nadszedł czas na zmiany! W końcu jabłka są pyszne i słodkie, a o tej porze roku najlepsze.
W tygodniu zazwyczaj nie robię śniadań i lubię mieć jakiś zdrowy wypiek, coby przetrwać do 12, kiedy to jem coś konkretniejszego. Dzisiejsze muffinki idealnie się do tego nadają ponieważ:
- są pożywne za sprawą płatków owsianych, orzechów i kokosa,
- nie są za słodkie: poza jabłkami zawierają tylko trochę miodu.
Jak można się domyśleć, muffiny te są dość ciężkie i wilgotne, ale zupełnie szczerze, takie lubię najbardziej. Chrupią przy tym przyjemnie za sprawą orzechów. Aromat kokosa jest prawie niewyczuwalny, ale dodaje całości delikatnej słodyczy.
W każdym razie mi bardzo zasmakowały i mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
muffiny dyniowe bez cukru
Muffiny dyniowe bez cukru bez mąki. Z imbirem, pomarańczą i żurawiną. Idealne na śniadanie w biegu czy jako przekąska do …
Racuchy z truskawkami
Sezon truskawkowy w pełni i choć jestem już po pierwszej fali entuzjazmu, na której jadłam truskawki od rana do wieczora, …
Syrnyky, czyli słodkie, serowe bliny po ukraińsku.
Syrnyky, czyli ukraiński specjał - słodki i lubiany przez dzieci. To puszyste bliny, które powstają z twarogu.
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!