Muffiny jajeczne zazwyczaj robiłam z praktycznie samych jajek. Dodawałam co prawda trochę sera i jogurtu, ale wiąż były one praktycznie jak puchaty omlet. Ostatnio jednak zrobiłam je tak, jakbym robiła quicha, czyli dodałam dużo śmietany i jeszcze więcej sera. Efekt był baaardzo zadowalający. Delikatne, kremowe i pyszne.
Z dodatków postawiłam na minimalizm i dodałam tylko pora, bo czasem mniej znaczy więcej;)
Muffiny pięknie wyrosły, ale zaraz niestety opadły, bo niestety samo jajko i śmietana nie podtrzymają takiej konstrukcji.
A wiecie jak smakują takie muffiny? Troszkę jak pierogi ruskie. W końcu jak może smakować ser z porem, który jest trochę jak cebula. Innym porównaniem może też być bardzo delikatna jajecznica z serem. Albo flan na słono. Do mnie przemawiają ws…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
jajka w pomidorach z parmezanem
jajka w pomidorach z parmezanem, czyli shakshouka albo szakszuka.
Jajka w batatach z pomidorami
Kolorowe śniadanie, czyli jajka w batatach z dodatkiem pomidorów i czosnku. Pyszne, pożywne i zdrowe za sprawą prawdopodobnie najzdrowszych warzyw
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...