
Muffiny jajeczne zazwyczaj robiłam z praktycznie samych jajek. Dodawałam co prawda trochę sera i jogurtu, ale wiąż były one praktycznie jak puchaty omlet. Ostatnio jednak zrobiłam je tak, jakbym robiła quicha, czyli dodałam dużo śmietany i jeszcze więcej sera. Efekt był baaardzo zadowalający. Delikatne, kremowe i pyszne.
Z dodatków postawiłam na minimalizm i dodałam tylko pora, bo czasem mniej znaczy więcej;)
Muffiny pięknie wyrosły, ale zaraz niestety opadły, bo niestety samo jajko i śmietana nie podtrzymają takiej konstrukcji.
A wiecie jak smakują takie muffiny? Troszkę jak pierogi ruskie. W końcu jak może smakować ser z porem, który jest trochę jak cebula. Innym porównaniem może też być bardzo delikatna jajecznica z serem. Albo flan na słono. Do mnie przemawiają wszystkie te porównania.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
jajka w pomidorach z parmezanem
jajka w pomidorach z parmezanem, czyli shakshouka albo szakszuka.
Jajka w batatach z pomidorami
Kolorowe śniadanie, czyli jajka w batatach z dodatkiem pomidorów i czosnku. Pyszne, pożywne i zdrowe za sprawą prawdopodobnie najzdrowszych warzyw
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
tarta z bakłażanem, cukinią i pomidorami
Tarta z bakłażanem cukinią i pomidorem. Pyszne maślane ciasto.