
Były już muffiny bananowe, teraz czas na orzechowe! Czasem myślę, że ten blog powinien się nazywać: Za dużo orzechów, abo Orzechowy Raj czy coś takiego. Ale co mam poradzić, że mam do nich słabość? Poza tym kiedyś słyszałam, że gwarantują nieśmiertelność. Trzeba tylko jeść ich odpowiednio dużo. Zobaczymy, czas pokaże.
Muffinki wyszły na prawdę świetnie. Można wykorzystać orzechy, które akurat ma się w domu, ale proponuję żeby część z nich była włoskimi, gdyż one w dużej mierze są odpowiedzialne za pyszny smak. A czemu są takie świetne? Ponieważ:
- są przepyszne
- zawierają dużo dobrych tłuszczy (orzechy + jaja)
- zawierają mało węglowodanów
- mają świetną konsystencję
- są bardzo pożywne
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.
placek orzechowy z owocami
Jak ja tęsknie za plackiem z owocami mojego dziadka! Był wilgotny, z lekkim zakalcem, a na górze było mnóstwo owoców …
pumpkin pie z imbirem, kokosem i orzechami (bez cukru, bez mąki)
Niewiele warzyw skupia na sobie tyle uwagi, co dynia jesienią (do głowy przychodzą mi tylko szparagi na wiosnę). Ale nic …