
Intensywnie czekoladowy mus – wegański deser bez pieczenia z dodatkiem chili dla oryginalnego akcentu. Przygotowany na bazie gorzkiej czekolady, syropu klonowego i mleka roślinnego, gotowy w zaledwie 20 minut! Każda porcja dostarcza 11g białka z tofu i tylko 359 kcal. Bogactwo antyoksydantów z gorzkiej czekolady wspiera układ krążenia. Idealny na letni podwieczorek lub kolację. Podawaj schłodzony z malinami i listkami mięty dla kontrastu smaków.
20 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
2
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody czekoladowe z dwóch składników!
Bajecznie kremowe, delikatnie słodkie, zdrowe i bardzo proste w przygotowaniu! - oto domowe, wegańskie lody idealne ;)
10 min
1
E
Easyvege.pl
Deser sentymentalny, czyli waniliowa manna z sokiem malinowym i z letnimi owocami.
Oto zweganizowana wersja deseru, który większość z nas świetnie pamięta z dzieciństwa - manna z sokiem malinowym i z owocami.
35 min
4
E
Easyvege.pl
Kruche ciasto bezglutenowe z mąki owsianej z truskawkami
Nadszedł sezon na truskawki, tak więc trzeba ten czas wykorzystać jak najowocniej… Tym razem postanowiłem ukręcić bezglutenowe kruche ciasto z …
100 min
1
3567
B
Blendman.pl