Wszystko zaczęło się od smsa w zeszły czwartek. Zupełnie niespodziewanie dostałam wiadomość z bardzo poważnym pytaniem: czy jeśli dam Ci 2 kg malin to spożytkujesz je odpowiednio? Jak możecie się domyślać czym prędzej potwierdziłam gotowość i chwilę później stałam się posiadaczką kobiałki pełnej świeżych, zerwanych prosto z krzaczka malin. Trzeba było działać szybko.
Na dżem nie miałam czasu, na sok tym bardziej, a mrozić tak dojrzałych malin po prostu szkoda. Wszystkie ciasta i tarty potrzebują zaledwie kilku garści, kisielu już się objadłam, a na galaretkę nie miałam ochoty. Miałam za to wielką chęć na coś szczególnego, bo w końcu nie codziennie dostaje się w prezencię tyle dojrzałych malin wprost z działki. Dlatego nie było innego wyjścia, musiałam do malin zrobić mus…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …