Najłatwiejsza wegańska fasolka po bretońsku – wrzucasz wszystko do gara i nara!
To jeden z tych przepisów, które lubię najbardziej. Głównie z tego powodu, że nie musze się jakoś szczególnie do niego przygotowywać. Wegańska fasolka po bretońsku gości na naszym stole bardzo często, więc przepis zdążyłem już dawno dopracować do perfekcyjnego minimum. Dla mnie to taki comfort food – przygotowuje się ją małym nakładem pracy, smak jest wyborny, przypomina doskonałą fasolkę mojej mamy a oprócz tego przez kilka dni można zabierać ją do pracy, traktować jako szybki posiłek czy choćby dodatek do angielskiego śniadania zamiast klasycznej fasolki barbecue. Jeżeli zachęciłem Was tym opisem to zapraszam do garów!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …