Wegańskie gołąbki przygotowywałem już kilkukrotnie w zeszłym roku, gdy sezon na młodą kapustę i młode ziemniaki był w pełni. Nieco sosu pomidorowego, koperek i bum! Czujecie się jak na tarasie, wiosenne powietrze, mama niesie talerz gołąbków a Wy znów macie 12 lat. Moim zdaniem przepis na wegańskie gołąbki na pozór wydaje się być skomplikowany, ale jest to sprawa prosta, łatwa i (nawet) przyjemna. Jest to też dobry sposób na nakarmienie większej liczby gości lub przygotowywanie obiadu na kilka kolejnych dni. Gołąbki bowiem, przechowuje i odgrzewa się łatwo, a nawet po kilku dniach niewiele tracą ze swojej aparycji. Ze względu na to, że moja żona zwraca mi często uwagę, że moje przepisy są nieco zbyt skomplikowane lub wymagają poświęcenia większej ilości czasu, wziąłem sobie za cel by t…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …