W najnowszym numerze magazynu Food&Friends odkryłam przepis na rabarbarowy paj ze szwedzkiej restauracji Leva Kungslado, przy którym widniało ostrzeżenie, że jest to deser dla 20 osób.
Trochę się zdziwiłam, kiedy przygotowałam deser z połowy składników i ledwo wystarczyło go na pięć osób, zszokowanych tym, że dostały tak pyszny deser w tak złośliwie małej ilości. Teraz już wiem dlaczego wszystkie poznane przeze Szwedki były zawsze szczupłe, zgrabne i powabne.
Najlepszy rabarbarowy paj na podstawie przepisu z kwietniowo–majowego numeru magazynu Food&Friends, oczywiście w zweganizowanej wersji.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …