Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
Ileż przepisów na ten wegański majonez z aquafaby (wody po cieciorce) przerobiłem. Za głowę mógłbym się złapać w tym momencie, bo doprowadzały mnie one do szału. Składniki w różnych miarach, jakieś dziwaczne proporcje, za rzadki, za gęsty, za słony, zbyt mdły… Szkoda gadać, naprawdę. Zasługujecie na to, moi drodzy Czytelnicy, by nie przechodzić przez to co ja. Zazwyczaj staram się unikać dodawania takich podstawowych przepisów, na coś, co już tysiące razy obiegło Internet (czy dobrze postępuję? Nie wiem…), ale tutaj zrobię inaczej. Przedstawiam Wam wegański majonez z aquafaby – apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, jako podstawa wielu moich sosów (na które przepisy znajdziecie na końcu), z minimum składników! Jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kremowy hummus z dynią
Kremowy hummus z dynią, aromatyczny, na kanapki lu jako dip. Idealny jako przekąska na imprezy.
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami
Gama zastosowań miso jest bardzo szeroka, a ja chciałbym Wam dziś przedstawić bardzo łatwy sposób na jego wykorzystanie. Przed Wami …