Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!

11 min
1 porcja
2182 kcal
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
Wegański majonez z aquafaby – idealny, roślinny zamiennik tradycyjnego majonezu, bezglutenowy i szybki w przygotowaniu. Kluczowe składniki to aquafaba (woda po ciecierzycy), olej roślinny i sól kala namak, nadająca charakterystyczny smak. Gotowy w zaledwie 11 minut! To zdrowsza wersja majonezu, bogata w białko z aquafaby. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, sałatek czy frytek. Podawaj z warzywami lub jako bazę do domowych sosów – idealny dla całej rodziny!
🥨 Przekąski 👶 Dla dzieci 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe Szybkie ≤20min
10 min
Przygotowanie
1 min
Gotowanie
11 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/6 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/6
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
🌱 Wegańska

Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!

...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...

10 min
1
691
V
Veganhigh.pl
Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami
🌱 Wegańska

Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami

Gama zastosowań miso jest bardzo szeroka, a ja chciałbym Wam dziś przedstawić bardzo łatwy sposób na jego wykorzystanie. Przed Wami …

5 min
1
386
V
Veganhigh.pl
Hummus ze szparagami
🌱 Wegańska

Hummus ze szparagami

Wiosenny przepis na pastę? Proszę bardzo!

15 min
1
1431
B
Blendman.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
🌱 Wegańska

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
20
132
J
Jadlonomia.com