Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
11 min
1 porcja
2182 kcal

Wegański majonez z aquafaby – idealny, roślinny zamiennik tradycyjnego majonezu, bezglutenowy i szybki w przygotowaniu. Kluczowe składniki to aquafaba (woda po ciecierzycy), olej roślinny i sól kala namak, nadająca charakterystyczny smak. Gotowy w zaledwie 11 minut! To zdrowsza wersja majonezu, bogata w białko z aquafaby. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, sałatek czy frytek. Podawaj z warzywami lub jako bazę do domowych sosów – idealny dla całej rodziny!
10 min
Przygotowanie
1 min
Gotowanie
11 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
10 min
1
691
V
Veganhigh.pl
Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami
Gama zastosowań miso jest bardzo szeroka, a ja chciałbym Wam dziś przedstawić bardzo łatwy sposób na jego wykorzystanie. Przed Wami …
5 min
1
386
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com