Najlepszy wegański makaron z sosem serowym czyli mac and cheese
Dziś Światowy Dzień Makaronu. W sumie wydawało mi się, że to zabawny przypadek, że właśnie dziś publikuję ten przepis, ale (jak to mawiają) takie przypadki nie istnieją. Los tak chciał. Jest to bowiem idealny przepis by świętować, ale też doskonały comfort food, który możecie przygotować na co dzień. Nie przestraszcie się listy składników i długości opisu, tak naprawdę aktywnego stania przy garach jest może 1-1,5h a ilość sycącego pożywienia jaką możemy w tym czasie wygenerować wynagrodzi wszelki czas temu poświęcony. Makendcziz, mac and cheese czy po prostu wegański makaron z sosem serowym to danie, które zmiecie Was smakiem, pełnią, kompleksowością i ładunkiem emocjonalno-kalorycznym. Przekonajcie się sami!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …