Ten wegański piernik jest fantastyczną propozycją dla każdego, kto chce ciasto świąteczne upiec samodzielnie i mieć kontrolę nad jakością składników, ale też nie chce poświęcać na to wiele czasu. Wersja saute, prosto z piekarnika, jest pyszna. Jeśli natomiast polejecie piernik świąteczną polewą lub przełożycie powidłami, to będzie bardzo spektakularny rarytas!
Pierwsza wersja tego przepisu powstawała, gdy moje doświadczenie z wegańskimi wypiekami było zbyt małe, bym mogła odnieść sukces. Rok temu poprawiałam przepis i druga wersja była na tyle dobra, że zamieściłam przepis w świątecznym ebooku, który Wam podarowałam. W tym roku postanowiłam jednak zerknąć na przepis raz jeszcze i upewnić się czy na pewno niczego nie chcę zmienić… Oczywiście okazało się, że chciałam! I zmieniłam. …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia …