
Najlepszy wegański sos pieczeniowy – aromatyczny, bezglutenowy i bogaty w błonnik. Klasyczny smak uzyskasz dzięki grzybom, cebuli i śliwkom suszonym. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut, a gotowanie 30 minut – idealne na szybki obiad. Zaledwie 239 kcal na porcję, a przy tym wspiera trawienie dzięki wysokiej zawartości błonnika. Perfekcyjnie komponuje się z wegańskimi pulpetami lub ziemniakami. Podawaj z dodatkiem świeżego selera naciowego dla chrupkości.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/19 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/19
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …
30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska zupa meksykańska
Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …
60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …
220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl