Macie dosyć obierania surowych pomidorów, zachlapanych ścian i stania nad garnkiem, gdy robicie przecier pomidorowy? Zniechęciliście się już na tyle, że zazwyczaj sięgacie po pomidory z puszki albo gotowe passaty? Jeśli na któreś z powyższych pytań odpowiedź brzmi tak, to mam dla was bardzo dobrą wiadomość! Istnieje inny, lepszy sposób niż gotowanie w garnku. Pomidory można upiec!
A dlaczego przygotowanie przecieru pomidorowego w ten sposób jest najlepszym sposobem na świecie?
- Po pierwsze pomidory są upieczone, a prawie wszystko wyjęte z piekarnika staje się lepsze.
- Pomidorów przed pieczeniem nie trzeba obierać, obieramy je już upieczone, przez wyciśnięcie ze skóry.
- Nie trzeba mieszać (przecier robi się sam) i nie zachlapiemy ścian, a każdy kto gotował …
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy, to prawdziwy klasyk kuchni wegańskiej. Prosta i pyszna wegańska zupa z soczewicy, która zachwyci każdego!
Jak uwarzyć perfekcyjny bulion warzywny?
..a ja je dla Was wszystkie zebrałem. Chwytajcie za garnki i warzcie według podanych wskazówek a perfekcyjny bulion warzywny będzie …
Zupa jarzynowa z ciecierzycą
Chcesz zacząć jeść więcej warzyw? Sięgaj po zupy! W moim przypadku sprawdza się to IDEALNIE. Tym razem na tapet wleciała …
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …