Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na naleśniki bezglutenowe. Tym razem postanowiłem wreszcie użyć mąkę gryczaną, która od kilku miesięcy bezczynne czekała na mnie w szafce. Naleśniki gryczane miały być małą odskocznią i pomóc mi zaserwować tofu w sosie orzechowym, w trochę innej formie. Efekt końcowy, jak dla mnie, fenomenalny. Nie spodziewałem się, że naleśniki z mąki gryczanej okażą się najprostszymi naleśnikami bezglutenowymi, jakie kiedykolwiek robiłem. Kasza gryczana pewnie jeszcze nie raz mnie zaskoczy.
Z czym podawać naleśniki z mąki gryczanej?
Usmażone naleśniki są lekko złote i elastyczne. Bez problemu można je zwijać. Polecam serwowanie naleśników gryczanych na wytrawnie, ponieważ, pomimo że są to naleśniki (kojarzone ze słodk…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …