Naleśniki z mąki z ciecierzycy są moimi ulubionymi. Są nie tylko pyszne, ale dodatkowo zawierają duże ilości białka i są świetnym sposobem na „porcję strączków” w codziennej diecie dla osób nieprzepadających za nimi. Smak ciecierzycy nie jest wyczuwalny!
Ja uwielbiam wzbogacać je o czarną sól, która imituje jajko oraz sodę oczyszczoną dodającą im „lekkości”. Te składniki są jednak opcjonalne! Jeśli ich nie masz to nie musisz się przejmować. Naleśniki z ciecierzycy i bez nich będą pyszne!
Z czym podawać naleśniki z ciecierzycy?
Te wspaniałe naleśniki z ciecierzycy sprawdzą się zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Ja jadłem je, np. wczoraj, posmarowane pastą z pieczonej papryki, awokado, pomidorem i fasolą białą. Baj…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tofucznica
Perfekcyjne rozpoczęcie dnia, nie może się obyć bez pysznego i pełnowartościowego śniadania. Jednym z moich ulubionych sposobów na dostarczenie sobie …
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.