
Wegańskie naleśniki z karobowym musem i malinami to bezglutenowe śniadanie lub deser pełen naturalnej słodyczy. Przygotowane na bazie mleka roślinnego i daktyli, wzbogacone są karobem – zdrowym zamiennikiem kakao. Gotowe w zaledwie 40 minut (w tym 10 minut aktywnego przygotowania), zawierają tylko 63 kcal na porcję. Karob dostarcza wapnia i błonnika, wspierając układ trawienny. Idealne na weekendowe śniadanie lub podwieczorek. Podawaj z dodatkiem świeżych malin dla idealnego kontrastu smaków.
10 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Racuchy z malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
12
123
J
Jadlonomia.com
Kokosowy pudding z tapioki z truskawkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
663
J
Jadlonomia.com