Z reguły o karobie mówi się, jako o idealnym substytucie kakao. W końcu ma podobny kolor, lekko czekoladowy aromat i można go używać zupełnie jak kakao. Ale moim zdaniem karob może być jeszcze pyszniejszy – trzeba tylko wiedzieć, jak go ugryźć.
Żeby polubić karob nie można próbować go z myślą, że smakuje jak kakao – chociaż obydwa składniki są do siebie podobne, to wiele je różni. Dlatego zamiast wciąż je porównywać, lepiej jest dostrzec niepowtarzalny smak karobu. Lekko czekoladowy, z nutą melassy i łagodnie klonowym aromatem. W sam raz w kremowym musie z daktyli z mnóstwem świeżych malin.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MORELAMI
Kojarzycie przepis na ULUBIONE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI ? Jeśli je przygotowywaliście to wiecie, że minimalna ilość składników plus soczyste ...
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...