Kolejna bezglutenowa i wegańska odsłona naleśników. Tym razem są to naleśniki z kaszy jaglanej, które są na pewno ciekawą odskocznią od tradycyjnych.
Bardzo spodobały się Wam naleśniki z mąki jaglanej, ale doszły mnie słuchy, że jest droga, trudno dostępna lub że na jednorazowe zrobienie naleśników nie chce się kupować. Nie mniej jednak jaglana = zdrowa, dlatego też przygotowałem dla Was przepis na naleśniki z kaszy jaglanej, a nie mąki!
Teraz nie masz wymówki na odpuszczenie zrobienia sobie i bliskim naleśników z jaglanej. Nie jest to najłatwiejszy sposób na naleśniki, ale jako coś innego czy niecodziennego na pewno warto zrobić. Dodatkowym plusem jest m.in. to, że są bezglutenowe, a przy tym nadal pyszne.
Pamiętaj, że bardzo ważna w przygotowywaniu naleśników jest p…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …