
Puszyste naleśniki z kaszy jaglanej – wegańskie i bezglutenowe śniadanie, które zachwyci miłośników prostych smaków. Przygotowane z kaszy jaglanej, mleka roślinnego i odrobiny oleju kokosowego, gotowe w zaledwie 40 minut (w tym 20 minut aktywnego przygotowania). Niskokaloryczne – tylko 157 kcal na porcję – dostarczają energii na cały poranek dzięki lekkostrawnej kaszy jaglanej. Idealne na weekendowe śniadanie lub zdrową przekąskę. Podawaj z owocami sezonowymi i syropem klonowym dla słodkiej nuty.
20 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chleb zmieniający życie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Ulubiona kanapka piknikowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
1071
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
1
567
J
Jadlonomia.com