
Wege naleśniki z komosy ryżowej to bezglutenowa i wysokobiałkowa propozycja na pożywne śniadanie lub lunchbox. Ich baza to komosa ryżowa i mąka ryżowa, wzbogacona o nasiona chia dla dodatkowej porcji omega-3. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a każdy naleśnik to jedyne 83 kcal. Dzięki komosie danie dostarcza pełnowartościowego białka i wspiera pracę jelit. Idealne do meal prepu – podawaj je z warzywami i awokado lub zdrowym hummusem dla pełni smaku.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wielkopolski twarożek z tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
1
479
J
Jadlonomia.com
Wegański paprykarz
Uwielbiam pasty, którymi mogę posmarować kromkę chleba i uznać szybką kanapkę za pełnowartościowe danie. Dlatego lubię wegański paprykarz.
50 min
4
275
E
Easyvege.pl
Aksamitna pasta z pieczonej papryki i czerwonej fasoli.
Jeśli lubisz smak papryki i pieczonego czosnku, to jestem przekonana, że słoiczek tej pasty będzie częstym gościem na Twoim śniadaniowym …
30 min
4
212
E
Easyvege.pl
Tofurożek czyli wegański twarożek z tofu – wersja podstawowa
...twarożek z tofu to doskonały sposób by szybko i bez zbędnego wysiłku stworzyć miękki, lekko tłusty serek, który sprawi, że …
10 min
4
178
V
Veganhigh.pl