Dziś przychodzę do Was z propozycją, ponieważ chciałabym podzielić się z Wami moim tegorocznym eksperymentem świątecznym i zachęcić, byście także wypróbowali w tym roku nalewkę świąteczną! 😉
Otoż, przygotowuję w tym roku aromatyczny trunek do degustowania dla naszych dorosłych gości. To mój debiut w tym obszarze kuchni, ale konsultowałam się z moja mamą, która ma spore doświadczenie w temacie i mam poczucie, że powstał naprawdę dobry przepis.
Ostateczne efekty będzie można ocenić w świątecznym tygodniu (a więc pod koniec grudnia), ponieważ nalewka potrzebuje kilku tygodni, by dojrzeć.
Niemniej, już tydzień po sporządzeniu nalewka świąteczna zaskoczy Was wspaniałym, słodki, korzennym i intensywnym zapachem, który przywodzi na myśl jeden, jedyny, wyjątk…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …