Napoleonka bez jajek

40 min
9 porcji
190 kcal
Napoleonka bez jajek
Klasyczna napoleonka w wersji wegańskiej – deser bez jajek, cukru i glutenu, który zachwyci nawet największych łasuchów. Wykorzystaj gotowe ciasto francuskie i krem na bazie wody z ciecierzycy oraz soku malinowego. Przygotowanie zajmuje zaledwie 40 minut, a porcja to tylko 190 kcal. Dzięki naturalnym składnikom dostarcza cennych przeciwutleniaczy z malin. Idealna na rodzinne spotkania lub słodki podwieczorek. Podawaj udekorowaną świeżymi malinami i posypaną cukrem pudrem dla efektownego wykończenia.
🍰 Desery 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe
40 min
Przygotowanie
Gotowanie
40 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 9 porcji 10x
/7 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/7
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com