Nie wiem od czego zacząć? Może od tego, że od kiedy nie jem mięsa, to chciałem to zrobić. Próbowałem wielu sposobów i dróg na skróty, ale jednak nie udało się. Nie udało się z soją, nie udało z grzybami, nie udało z gotowymi niemsami ze sklepów. Choć były to wytwory bardzo smaczne, to ciągle brakowało mi tekstur i smaków znanych z typowej budki z kebabem. W końcu postawiłem na bardzo polskie zestawienie – pszenica i strączki, a dokładniej: gluten i groch. Musiałem nieco popracować nad proporcjami, ale to nie one są tu najważniejsze. Moim zdaniem to co pozwoli Wam przygotować idealny kebab bez mięsa to mieszanka przypraw jaką się z Wami dzielę. Do perfekcji oddaje smak znany każdemu kto choć raz próbował typowego kebaba. Jako, że jest to nasze danie narodowe, publikacja miała mieć miejs…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …