Niebiańskie Obłoczki czyli Wegańskie Pampuchy z tofurożkiem truskawkowym i śmietanką
Polskie baozi? Proszę Was, toż to przecież najprawdziwsze parowańce! Słodkawe, delikatne, mięciutkie a jednocześnie mięsiste i sycące. Moja mama rzadko robiła pampuchy. Jak już robiła to w wersji wytrawnej. Chętnie się z Wami podzielę tym doświadczeniem, ale to dosłownie za moment. Dziś mam dla Was kluski na parze w wersji słodkiej. Te buchty są tak lekkie i przyjemne, że zjadam przynajmniej kilka od razu i nie jest to przesada. Wegańskie pampuchy to bardzo łatwy przepis na coś rzadziej spotykanego (niesłusznie!) w naszych kuchniach. Oprócz bezproblemowego ciasta, musicie być wyposażeni w możliwość gotowania na parze na płaskiej powierzchni. Sito/garnek do gotowania na parze. Może to być również kosz bambusowy do bao/baozi czy pierożków na parze.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …