Niebiańskie Obłoczki czyli Wegańskie Pampuchy z tofurożkiem truskawkowym i śmietanką
110 min
20 porcji
132 kcal

Wegańskie Pampuchy z Tofurożkiem Truskawkowym – puszyste parowańce w bezglutenowej wersji, wzbogacone wysokobiałkowym tofurożkiem. Kluczowe składniki to mąka pszenna, napój roślinny i świeże truskawki. Przygotowanie zajmuje 110 minut, ale efekt wart cierpliwości – porcja to tylko 132 kcal. Danie dostarcza probiotyków wspierających mikroflorę jelitową. Idealne na letni podwieczorek lub słodką kolację. Podawaj z odrobiną roślinnej śmietanki dla podkreślenia delikatnego smaku.
90 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
110 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com