Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na jedno z najlepszych dań, które można ukręcić z użyciem tofu. Cudowny sos, chrupiące pod zębami warzywa i orzechy nerkowca oraz niesamowicie smakowita otoczka ze skrobii dookoła tofu… To wszystko tworzy niezapomniane doznania smakowe. Tofu Kung Pao, to zdecydowanie mój faworyt do miana najlepszego dania obiadowego!
Ten przepis, to nie tylko świetna propozycja dla osób, które są wege i zakochane w tofu. To rownież idealny przepis dla każdego, kto chce się przekonać, że tofu nie jest fu.
Jedynym niecodziennym składnikiem, które będzie potrzebne do ukręcenia sosu, jest sos hoisin. W popularnych dyskontach dostaniesz je na rzutach azjatyckich, natomiast w marketach i delikatesach powinno znajdować się na dziale z kuchnią azjatycką, zaraz …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …