NIESAMOWITE Tofu Kung Pao

40 min
4 porcje
623 kcal
NIESAMOWITE Tofu Kung Pao
Tofu Kung Pao – wegańskie danie w stylu chińskim, bezglutenowe i wysokobiałkowe. Kluczowe składniki to chrupiące tofu, słodko-pikantny sos z syropu klonowego i imbiru oraz mix kolorowych papryk. Przygotujesz je w 40 minut (15 minut aktywnej pracy), a każda porcja dostarcza aż 25g białka. Dzięki imbiru wspiera odporność i trawienie. Idealne na sycący obiad dla całej rodziny. Podawaj z ryżem jaśminowym i posypką z prażonych nerkowców dla dodatkowej chrupkości.
🍽️ Obiady 🍛 Curry 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe
15 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
40 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/20 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/20
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Boczniaki po tajsku
🌱 Wegańska

Boczniaki po tajsku

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

21 min
2
128
J
Jadlonomia.com
Tofu w sosie orzechowym
🌱 Wegańska

Tofu w sosie orzechowym

Dzisiaj przygotowałem dla Was danie inspirowane kuchnią tajską i indonezyjską. To właśnie w tym regionie bardzo popularny jest sos orzechowy. …

45 min
4
551
P
Przepisydlazielonych.pl
Curry z kalafiora i białej fasoli
🌱 Wegańska

Curry z kalafiora i białej fasoli

Dziś mam dla was prawdziwą perełkę w świecie kulinariów - Curry z Kalafiorem i Białą Fasolą. To danie, które nie …

35 min
4
755
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański Butter Chicken
🌱 Wegańska

Wegański Butter Chicken

Cudownie kremowy od mleczka kokosowego, aromatyczny i delikatnie pikantny od orientalnych przypraw... Jednym słowem CUDOWNY sos w Indyjskim stylu. Kotleciki

40 min
4
573
P
Przepisydlazielonych.pl