
Nietłusty Czwartek – wegańska i bezglutenowa tarta czekoladowa to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych słodkości. Bogata w kakao, orzechy laskowe i daktyle, dostarcza aż 81,8g białka na porcję. Przygotowanie zajmuje 65 minut, ale warto poczekać na ten wyjątkowy deser. Dzięki naturalnej słodyczy daktyli i orzechom, tarta wspiera pracę mózgu i dostarcza cennych składników odżywczych. Idealna na karnawałowe spotkania lub słodki podwieczorek. Podawaj z dodatkiem świeżych malin i listkami mięty dla orzeźwiającego akcentu.
40 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
65 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie pączki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
225 min
20
518
J
Jadlonomia.com
Pączki ziemniaczane
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
200 min
30
345
J
Jadlonomia.com
Pączki pieczone
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
198 min
20
205
J
Jadlonomia.com
Racuchy pączkowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
J
Jadlonomia.com