Nietypowy, ale efektowny wegański makowiec we wspaniałej formie

115 min
15 porcji
366 kcal
Nietypowy, ale efektowny wegański makowiec we wspaniałej formie
Tradycyjny wegański makowiec – pyszny deser w bezglutenowej wersji, który zachwyci nawet największych sceptyków. Przygotowany na bazie mąki pszennej, mleka roślinnego i mielonego maku, bogaty w wapń i błonnik. Przygotowanie zajmuje około 115 minut, a jedna porcja to 366 kcal. Idealny na świąteczny stół lub rodzinne spotkania. Dzięki maku dostarcza cennych kwasów tłuszczowych omega-3. Podawaj lekko ostudzony, posypany cukrem pudrem lub polany syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy.
90 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
115 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 15 porcji 10x
/19 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/19
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
🌱 Wegańska

Ratunkowe czekoladowe ciasto

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com