Nietypowy, ale efektowny wegański makowiec we wspaniałej formie
115 min
15 porcji
366 kcal

Tradycyjny wegański makowiec – pyszny deser w bezglutenowej wersji, który zachwyci nawet największych sceptyków. Przygotowany na bazie mąki pszennej, mleka roślinnego i mielonego maku, bogaty w wapń i błonnik. Przygotowanie zajmuje około 115 minut, a jedna porcja to 366 kcal. Idealny na świąteczny stół lub rodzinne spotkania. Dzięki maku dostarcza cennych kwasów tłuszczowych omega-3. Podawaj lekko ostudzony, posypany cukrem pudrem lub polany syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy.
90 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
115 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 15 porcji
10x
/19 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/19
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com