Nietypowy, ale efektowny wegański makowiec we wspaniałej formie
Ja naprawdę bardzo, bardzo nie przepadam za przygotowywaniem przepisów na dania, które już setny raz okrążyły internet, ale czasem trzeba. Tak było w przypadku majonezu, tak jest i teraz. Przed Wami pierwszy przepis na słodki wypiek na moim blogu: zimowe marzenie, święty graal świątecznego stołu, idealny do kapucziny czy dobrego przelewu: wegański makowiec! Żeby jednak nie zanudzić Was kolejnym pękatym rulonem, postanowiłem przedstawić go w formie rollsów/zawijańców. Podobnie jak w klasycznych cinnamon rollsach, tak też tutaj będziemy zwijać, kroić a następnie wypiekać, by uzyskać pulchne bułeczki do rwania. Brzmi zachęcająco? To czytajcie dalej!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia …