Obiady czwartkowe: Placki ziemniaczane z gulaszem z boczniaków

Pani prosi na obiad!
Dobrze dzieciaczki, czas na ziemniaczki. Dzisiaj na stołówce złociste placki ziemniaczane ślizgające się w gulaszu z boczniaków ?
Jaka jest Wasza preferenacja ich chrupkości? Od tego zależy jakiego wybrać typa, oczywiście ziemniaka z warzywniaka. Powiem otwarcie, ważne jest też tarcie, czyli oczka na tarce. Ja lubię jak są delikatne w środku, ale mają chrupiące brzegi. Dlatego ścieram 50:50 i dodaję kleks śmietany.
Z wierzchu boczniaki, które karmelizowałam w miodzie, z kawą e i sosem sojowym, następnie podlałam je warzywnym bulionem i kremówką. Gulasz z boczniaków będzie też fantastyczny na maślanym puree ziemniaczanym.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
Kojarzycie powiedzenie „Nie jestem pomidorową, aby wszyscy mnie lubili”? Poznałam w życiu kilka osób, które nie przepadają za pomidorową, ale …
Kaszotto, które leczo
Witajcie, tu Wasza Doktor, Doktor Quinn. Co prawda nie jestem królową zdrowego odżywiania, ale wiem co jem i dzięki temu …
Wege rosół z domowym makaronem
Cześć i czołem, kluski z rosołem!Tydzień temu zamieściłam rosołowy poradnik: Co zrobić aby nasz bulion był yummy, mimo iż bez …
Koreańska botwinka
Zupa ta powstała przez zupełny przypadek, w trakcie „czyszczenia lodówki”. Miałam ochotę na coś lekkiego, nie mogłam się zdecydować czy …